TOATE PRODUSELE COMERCIALIZATE DE BRANDTOYS.RO BENEFICIAZA DE GARANTIE DE CONFORMITATE pentru o perioada de 12-24 luni de la achizitionarea produsului.


Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, etc. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

Garantia este solutionata in maxim 15 zile lucratoare de la receptionarea produsului in service. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului.

Garantie comerciala

Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre producator, in functie de categoria de produs si reprezinta perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea vanzatorului/producatorului.

Garantia de conformitate

Toate produsele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezinta perioada legala de 2 maxim ani in care consumatorului i se aduce produsul la conformitate in mod gratuit. Conformitatea se refera la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferenta facuta de vanzator/producator.

In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform Ordonantei nr. 9/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, respectiv orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depași 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vanzatorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

Costurile de transport aferente procesului de reparatie sunt suportate catre cumparator.

Conform OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare.

Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul se reduce la aceasta durata. Pentru jucarii, durata medie de utilizare este de 3 luni, exceptand jucariile electrice si electronice care au o durata medie de utilizare de 12 luni.

Carucioarele de copii, scaunele auto, scaunele de masa, tricicletele, trotinetele, masinile cu acumulator au o durata medie de utilizare de 2 ani.

Garantia acumulatorilor pentru masinile cu acumulatori este de 3 luni - contand si modul in care produsul a fost folosit si incarcat.

Dreptul la garantie se pierde in cazul in care:

  • Cumparatorul nu a respectat conditiile de transport, utilizare, intretinere, instalare, precizate in manualul de utilizare
  • Produsul a fost pastrat in conditii improprii, expus la intemperii sau a fost manipulat defectuos
  • Produsul a fost modificat sau reparat de catre alte persoane decat cele autorizate

Garantia nu se aplica pentru uzura normala a produsului.

Zgarieturile constituie uzura normala si nu reprezinta motive pentru reclamatie garantie.

Uzura rotilor la carucioare sau triciclete este uzura normala si nu reprezinta motive pentru reclamatie garantie.

Expunerea indelungata la soare, transpiratie sau a spalarii dese a materialului, poate duce la decolorare si este considerata uzura normala si nu reprezinta motive pentru reclamatie garantie.


Top